Tuesday, January 21st 2020

#1

LINK NAAR ARTIKEL: Jehovah’s Getuigen spannen kort geding aan om publicatie misbruikrapport te voorkomen

Toen mijn blogsite vandaag eindelijk opgeleverd werd, had ik mijn eerste blogpost al helemaal klaar om online te zetten. Ik twijfelde alleen nog over een paar kleine details, en ik besloot dat er volgende week wel ergens een goed moment zou komen om die fantastische introductie de wereld in te slingeren. Uitstelgedrag? Een beetje. Want faalangst? Ja. Maar toen, precies vandaag, kwam bovenstaand nieuwsbericht naar buiten. En ik realiseerde me onmiddellijk dat ik niet anders kon dan mijn allereerste blogpost OOIT, vandaag te plaatsen.

Er zijn namelijk een paar dingen die jullie van me moeten weten:

  1. Ik ben opgegroeid binnen de (gesloten) gemeenschap van Jehovah’s Getuigen
  2. Op mijn negentiende heb ik huis, haard, vrienden, familie en mijn hele wereld achter me gelaten om een nieuw leven te starten, vrij van religieuze indoctrinatie
  3. De jaren die daarop volgden, waren op z’n zachtst gezegd turbulent
  4. Precies een jaar geleden belandde ik in de zoveelste depressie, maar dit keer heftiger dan voorheen
  5. Ik heb er een jaar over gedaan om op te krabbelen, en ik kan nu eindelijk zeggen dat ik me goed over mezelf voel
  6. Voor het eerst in mijn leven weet ik wat me te doen staat, en dat is het gevecht aangaan met deze gevaarlijke organisatie, want:
  7. In mijn kindertijd ben ik seksueel misbruikt door een vooraanstaand lid binnen een gemeente van Jehovah’s Getuigen, en:
  8. Toen dit aan het licht kwam, mocht ik dit van de religieuze leiders met niemand bespreken, en ook geen aangifte doen.
  9. DIT MAG NIET MEER GEBEUREN.

Ik ´blogde’ al een tijdje op Instagram over het beter worden na een depressie. Het besluit om over te stappen op een ‘echt’ blog nam ik omdat ik over mijn herstel nog uitgebreider wilde gaan schrijven. Ook werk ik al een tijdje (zo’n 12 jaar om precies te zijn) aan een boek over mijn verleden, over het geloof waarin ik ben opgevoed en wat dat allemaal voor gevolgen heeft gehad. En ook het proces van het schrijven (en afronden!) van dit boek wilde ik graag wat meer in detail kunnen delen. Kortom: ik vond zelf dat ik redelijk wat materiaal had om over te bloggen. En ik was er meer dan klaar voor. Ik zocht alleen nog naar het juiste moment om te starten. Wat mij betreft hadden de Jehovah’s Getuigen daarom geen beter moment kunnen uitkiezen om dit kort geding aan te spannen. Ik zeg: zeer veel dank voor deze passende introductie voor mijn blog. Als God tóch nog bestaat en hij doet aan zoiets als cues, dan was dit vandaag zeker weten de mijne.

instagram

follow along @